Meer bezoekers door een WordPress blog

Een bewezen manier om meer bezoekers naar je website te trekken, is door het opzetten van een WordPress blog. Eén van de grote voordelen van een WordPress weblog is de goede vindbaarheid in zoekmachines zoals Google.

Voordat je WordPress gaat installeren is het belangrijk om goed na te denken over het doel van deze extra website. Het regelmatig plaatsen van nieuwe berichten en inhoud is erg belangrijk om bezoekers te trekken. Ga dus wel gericht te werk zodat je ook echt profijt van je werk hebt. De keuze van een goede domeinnaam gerelateerd aan het onderwerp van je blog, b.v. een product of dienst welke je verkoopt, zorgen voor een gerichte benadering van je markt (niche).

Het opzetten is relatief eenvoudig en is door veel mensen zelf te doen. Je kunt b.v. via WordPress.org de laatste versie downloaden en installeren op je eigen webserver . Is je technische kennis beperkt, dan kun je via b.v. BlogMe App binnen 5 minuten zeer eenvoudig en goedkoop een WordPress weblog installeren.

Na de installatie begint het echte werk. Om veel bezoekers te trekken, moet je actief je blog gaan beheren. Dit doe je in ieder geval door artikelen te plaatsen. In deze artikelen kun je b.v. ingaan op achtergrondinformatie gerelateerd aan de producten of diensten welke je verkoopt. In het artikel link je dan een aantal woorden of woordcombinaties door naar je hoofdwebsite. Op deze manier kun je eenvoudig het aantal manieren waarop je gevonden wordt in de zoekmachines uitbreiden.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.