Archive | Gratis meer bezoekers RSS feed for this section
Meer bezoekers door een WordPress blog

Meer bezoekers door een WordPress blog

Een bewezen manier om meer bezoekers naar je website te trekken, is door het opzetten van een WordPress blog. Eén van de grote voordelen van een WordPress weblog is de goede vindbaarheid in zoekmachines zoals Google.

Voordat je WordPress gaat installeren is het belangrijk om goed na te denken over het doel van deze extra website. Het regelmatig plaatsen van nieuwe berichten en inhoud is erg belangrijk om bezoekers te trekken. Ga dus wel gericht te werk zodat je ook echt profijt van je werk hebt. De keuze van een goede domeinnaam gerelateerd aan het onderwerp van je blog, b.v. een product of dienst welke je verkoopt, zorgen voor een gerichte benadering van je markt (niche).

Het opzetten is relatief eenvoudig en is door veel mensen zelf te doen. Je kunt b.v. via WordPress.org de laatste versie downloaden en installeren op je eigen webserver . Is je technische kennis beperkt, dan kun je via b.v. BlogMe App binnen 5 minuten zeer eenvoudig en goedkoop een WordPress weblog installeren.

Na de installatie begint het echte werk. Om veel bezoekers te trekken, moet je actief je blog gaan beheren. Dit doe je in ieder geval door artikelen te plaatsen. In deze artikelen kun je b.v. ingaan op achtergrondinformatie gerelateerd aan de producten of diensten welke je verkoopt. In het artikel link je dan een aantal woorden of woordcombinaties door naar je hoofdwebsite. Op deze manier kun je eenvoudig het aantal manieren waarop je gevonden wordt in de zoekmachines uitbreiden.

Title en Description voor meer bezoekers

Title en Description voor meer bezoekers

Een goede technische basis van je website is van groot belang voor een goede positie in de zoekmachines. Zo zijn paginanamen gerelateerd aan zoektermen, goed gebouwde html met bijvoorbeeld heading-tags en de juiste metatags zeer belangrijk om goed gevonden te kunnen worden. De eerste twee zijn bij een bestaande website niet eenvoudig aan te passen, maar de metatags wel. Eventueel zelf, met een klein beetje technische kennis, of anders door je webbeheerder.

Maak hiervoor een lijstje met zo’n 20 woorden of woordcombinaties waarop je gevonden wilt worden. (Denk vanuit je potentiële bezoeker!) Vorm van deze woorden 1 zin van plus minus 60 karakters (Title). Deze zin moet leesbaar zijn, maar wel voorzien van je belangrijkste zoekwoorden. Maak eenzelfde soort zin of zinnen van in totaal 150 karakters (metatag description). Ook hier geldt het moet leesbaar zijn, maar wel doorspekt van zoekwoorden.

Doe dit voor elke pagina van je website en relateer daarbij de zoekwoorden aan de tekst op die betreffende pagina. Maak tevens voor elke pagina een lijstje van 10 zoekwoorden en/of woordcombinaties, gescheiden door komma’s en wederom gerelateerd aan de inhoud van de betreffende pagina (metatag keywords).

Pas dit aan op de homepage en minimaal op de pagina’s van je hoofdnavigatie, maar dus het liefst op alle pagina’s. Kun je dit niet zelf aanpassen laat dan je websitebeheerder dit voor je doen. (Per pagina maximaal 15 minuten werk.)

In de html broncode van je website ziet dit er dan als volgt uit:

<title>Meer Bezoekers op je Website</title>
<meta name=”description” content=”Tips voor meer bezoekers op je website. Informatie over het genereren van meer traffic, zowel betaald als gratis,  naar je website.” />
<meta name=”keywords” content=”meer bezoekers, meer bezoekers website, meer traffic, traffic genereren” />

En in Google zo:

Title en Description in Google

Meer bezoekers door foto’s en afbeeldingen

Meer bezoekers door foto’s en afbeeldingen

Het gebruiken van een foto in je websiteteksten is naast illustratief ook goed voor extra traffic. Met name via Google Images zijn veel extra bezoekers te trekken.

Een paar aandachtspunten:

  • zorg voor de juiste benaming van de afbeelding, b.v. meerbezoekers.jpg heeft meer effect dan logo.jpg
  • geef de afbeelding een Alt en Title tekst, in de broncode ziet dat er zo uit: title=”Meer bezoekers op je website” alt=”Meer bezoekers op je website”

Meer bezoekers op je website

Gratis meer bezoekers door gratis advertenties

Gratis meer bezoekers door gratis advertenties

Een goede manier om meer bezoekers naar je website te trekken is door het plaatsen van advertenties. Dit kan uiteraard op Marktplaats en Speurders. Maar er zijn er meer! Hieronder een overzicht van de advertentiesites waar je gratis een advertentie kunt plaatsen met een link terug naar je website. Read more…