Tag Archives: technisch
Title en Description voor meer bezoekers

Title en Description voor meer bezoekers

Een goede technische basis van je website is van groot belang voor een goede positie in de zoekmachines. Zo zijn paginanamen gerelateerd aan zoektermen, goed gebouwde html met bijvoorbeeld heading-tags en de juiste metatags zeer belangrijk om goed gevonden te kunnen worden. De eerste twee zijn bij een bestaande website niet eenvoudig aan te passen, maar de metatags wel. Eventueel zelf, met een klein beetje technische kennis, of anders door je webbeheerder.

Maak hiervoor een lijstje met zo’n 20 woorden of woordcombinaties waarop je gevonden wilt worden. (Denk vanuit je potentiële bezoeker!) Vorm van deze woorden 1 zin van plus minus 60 karakters (Title). Deze zin moet leesbaar zijn, maar wel voorzien van je belangrijkste zoekwoorden. Maak eenzelfde soort zin of zinnen van in totaal 150 karakters (metatag description). Ook hier geldt het moet leesbaar zijn, maar wel doorspekt van zoekwoorden.

Doe dit voor elke pagina van je website en relateer daarbij de zoekwoorden aan de tekst op die betreffende pagina. Maak tevens voor elke pagina een lijstje van 10 zoekwoorden en/of woordcombinaties, gescheiden door komma’s en wederom gerelateerd aan de inhoud van de betreffende pagina (metatag keywords).

Pas dit aan op de homepage en minimaal op de pagina’s van je hoofdnavigatie, maar dus het liefst op alle pagina’s. Kun je dit niet zelf aanpassen laat dan je websitebeheerder dit voor je doen. (Per pagina maximaal 15 minuten werk.)

In de html broncode van je website ziet dit er dan als volgt uit:

<title>Meer Bezoekers op je Website</title>
<meta name=”description” content=”Tips voor meer bezoekers op je website. Informatie over het genereren van meer traffic, zowel betaald als gratis,  naar je website.” />
<meta name=”keywords” content=”meer bezoekers, meer bezoekers website, meer traffic, traffic genereren” />

En in Google zo:

Title en Description in Google